McDonald’s

McDonald’s startade 1954 när Ray Kroc upptäckte bröderna McDonalds restaurang i San Bernadino. Bröderna Dick och Mac serverade högkvalitativa hamburgare – och det gick snabbt. Sedan dess har McDonald’s vuxit till att bli ett av världens ledande varumärken inom mat och service, med 39 000 restauranger i över 100 länder.
McDonald’s

Företag

McDonald's

Utmaning & behov

För McDonald’s var det viktigt att lösningen skulle:
  • Vara enkel, lättillgänglig och smidig för både gäster och medarbetare
  • Skapa och tillhandahålla nya digitala försäljningskanaler för presentkort
  • Använda befintlig infrastruktur såsom kassasystem och skanners samt integrera med befintliga processer och övriga system.
  • Hantera både gamla utestående presentkort och generera nya presentkort i samma system.
I och med att restaurangerna är Franchise var det viktigt att presentkortssystemet på ett enkelt sätt kunde hantera den ekonomiska clearingen mellan restaurangerna, för sålda och inlösta presentkort.

Vår lösning

McDonald’s har valt Awardits (Retain24) lösning för att hantera presentkort i alla kanaler: på restaurangerna, på hemsidan, i appen och i beställningskioskerna. Genom att implementera denna lösning har McDonald’s kunnat diversifiera sina försäljningskanaler för presentkort och möta kundernas behov på nya digitala plattformar. Den integrerar smidigt med befintlig infrastruktur och processer, vilket gör övergången sömlös och effektiv. Särskilt viktigt var det att hantera både gamla och nya presentkort i samma system samt att möjliggöra enkel ekonomisk clearering mellan franchiserestaurangerna. Med Awardits (Retain24) har McDonald’s kunnat uppnå detta på ett kostnadseffektivt och användarvänligt sätt.

Relaterade kundcase

Interflora

Interflora gav kunderna flexibilitet att köpa presentkort.

Ving

Ving förbättrade sin presentkortsaffär med Awardit.

Vill ni veta mer?

Läs mer om hur Awardit har hjälpt andra företag att nå framgång. Eller hämta inspiration från artiklar i vår kunskapsbank!