Ving

Vings resa började redan 1956, men det var först två år senare som charteravdelningen fick namnet Vingresor, som senare blev Ving. Ving är idag Sveriges ledande researrangör med destinationer till 400 resmål i runt 60 länder. Ving har både charterresor, kryssningar, paketresor och enskilda flygbiljetter med cirka 700 000 resenärer per år.

Företag

Ving

Lansering

2014

Utmaning & behov

Inför julhandeln 2014 såg Ving en möjlighet att förbättra sin presentkortsaffär.
Trots att presentkort på resor blev allt populärare online, behövde de en strategi för att maximera försäljningen och göra köpupplevelsen så smidig och tillgänglig som möjligt för sina kunder. Dessutom ville de utöka sin närvaro till fler marknader och behövde en lösning som kunde stödja deras internationella tillväxtplaner.

Vår lösning

Ving valde att samarbeta med Awardit och använda Awardits presentkortssystem för att förbättra sin presentkortsaffär. Genom att integrera Awardits system kunde Ving erbjuda sina kunder en enkel och smidig köpupplevelse online. De tog även tillvara på Awardits expertis för att skapa lockande erbjudanden och kampanjer som var kopplade till presentkorten, vilket bidrog till att stimulera försäljningen. Ving satsade också på att expandera sin presentkortsaffär till fler länder. Med Awardits system kunde de enkelt skala upp sin försäljning och hantera presentkortsförsäljning i flera marknader.

Relaterade kundcase

Interflora

Interflora gav kunderna flexibilitet att köpa presentkort.

McDonald’s

McDonald’s har valt Awardits lösning för att hantera presentkort i alla kanaler.

Vill ni veta mer?

Läs mer om hur Awardit har hjälpt andra företag att nå framgång. Eller hämta inspiration från artiklar i vår kunskapsbank!