Lojalitetsprogram som strategiskt verktyg

Rätt använt kan ett lojalitetsprogram bli en av de viktigaste strategiska verktygen för ett företag att uppnå sina affärsmål. Att förvärva nya kunder kostar ofta mångdubbelt mer än att behålla och utveckla sina befintliga kunder.

Detta gäller även medarbetare där nyrekrytering kostar både i tid och pengar jämfört med att behålla och utveckla den personal företaget redan har. Ett lojalitetsprogram kan också användas för att attrahera nya kunder och partners och blir då också ett strategiskt verktyg i kundrekryteringen. Programmet särskiljer dig från dina konkurrenter på marknaden, vilket kan vara speciellt viktigt om du arbetar i en bransch där priskonkurrens är det främsta vapnet för att locka nya kunder. Lojalitetsprogrammet kan också med fördel användas för kors- och uppförsäljning av produkter du säljer, men som bara en del av dina kunder köper.

Oavsett om det handlar om att behålla och utveckla dina befintliga kunder och medarbetare eller attrahera nya kunder och partners kan ett lojalitetsprogram vara en viktig komponent i din strategi.

Vill du veta mer? Ladda ner vårt white paper här!

Utforska mer

Så motiverar du Millennials

Lojalitetsprogram som strategiskt verktyg

Presentkort som fly-wheel för tillväxt