Motivera medarbetare och öka lönsamheten inför jul

Personal som lyckas med sitt arbete och med sina uppdrag känner sig i högre utsträckning som en del av något större. Faktum är också att de flesta vill se sig själva i en sådan position och aktivt bidra till en produktiv och målinriktad organisation.

Men, ibland är det svårt att upprätthålla energin. Till exempel nu under den mörka och kalla tiden på året så är det lätt hänt att orken tryter efter många månader av hårt arbete.

Att lansera en säljtävling på jobbet är ett bra sätt för företag som vill motivera medarbetare att leverera så bra resultat som möjligt innan julledigheten. När man investerar i en sådan lösning bör man tänka på exempelvis följande:

Engagera personalen

Motivation kommer av engagemang. Av personal som känner sig hemma och uppskattade inom företaget och som kan relatera till de uppsatta målen.

Den största faran är att inte belöna eller ge en klapp på axeln i samband med att medarbetarna levererar goda resultat, då finns det risk för att teamen känner att deras insatser överhuvudtaget inte spelar någon roll. Var därför noggrann med att skapa ett klimat där både anställda och chefer bidrar till ett belönande klimat och se till att anpassa motivationsprogrammet efter företagets förutsättningar.

Nå fram till alla

Ett vanligt misstag när det gäller säljtävlingar är att de läggs upp på ett sätt som framförallt belönar toppsäljare. Detta är kontraproduktivt och riskerar att snarare underminera självkänslan hos teamet som helhet. Ett mer framgångsrikt och utvecklande upplägg är att göra alla till vinnare. För att säljtävlingen ska ha motiverande effekt är det även av betydelse att de anställa själva kan välja bland olika premier och belöningar.

Du som vill avsluta året på ett framgångsrikt och lönsamt sätt kan kontakta Motivation Service. De hjälper dig med att skräddarsy och lansera lösningar som tar ditt företag och dina anställda till bättre resultat. Säljtävlingar, motivations-, belönings och lojalitetsprogram är bara några exempel på deras tjänster.

Utforska mer

Så motiverar du Millennials

Lojalitetsprogram som strategiskt verktyg

Presentkort som fly-wheel för tillväxt