Tjänster och lösningar

Presentkort

Upptäck marknadens främsta presentkortslösningar.
Presentkort

Helhetslösningar för presentkort med ett oslagbart försäljningsnätverk

Awardit är din partner för innovativa helhetslösningar när det gäller att hantera presentkort. Med gedigen expertis och beprövade systemlösningar är vi idag Nordens största leverantör av presentkortsystem med över 100 varumärken som använder våra tjänster. Vi är inte bara experter på presentkortssystem. Vi är också Nordens största återförsäljare av presentkort. Vi distribuerar genom +100 webshoppar och ca 13 000 detaljhandelsbutiker över hela Norden. Genom våra smidiga lösningar och kassaintegrationer säkerställer vi varje kunds behov, oavsett om det gäller försäljning i butik eller online.

Presentkort

Awardit Gift Card Solutions – smart presentkortshantering

Är ni redo att revolutionera er presentkortsaffär och söker ett system för att hantera era presentkort?

Våra systemlösningar erbjuder funktionalitet för försäljning och inlösen av presentkort i alla era försäljningskanaler, butik så väl som online. Våra presentkortslösningar ger er maximal flexibilitet och fungerar oavsett företagsstorlek, bolagsform eller vilket kassasystem/betallösning ni använder. Vårt administrationsverktyg ger er full kontroll över ert program med smidig hantering av allt från ekonomi till distribution och rapportering. Med Awardit Gift Card Solutions lösningar får ni marknadens i särklass bästa presentkortssystem.

Upptäck vårt återförsäljarnätverk

Vill ni öka er försäljning och nå nya målgrupper med era presentkort? Awardit erbjuder Nordens största återförsäljarnätverk för presentkort och värdekoder. Vårt nätverk öppnar dörren till ett drygt hundratal ledande webbutiker, lojalitetsprogram och ca 13 000 marknadsledande detaljhandelsbutiker. Nätverket når praktiskt taget varje konsument i Norden. Anslut er till vårt nätverk och få en lönsam exponering av ert varumärke i hela Norden!

Några av alla våra tjänster

Hur ser tidplanen ut från ett signerat avtal till lansering av ett presentkortsprogram?
Räkna med normalt 3 månader från det att ni signerar avtalet till ni lanserar ert presentkortsprogram. De är faktorer som påverkar tidplan för införande mest är vilka resurser ni har tillgängliga och hur snabba ni är med återkoppling till vår projektledare under införandet. Ska ni integrera lösningen med andra system, beror det även på hur lång tid era leverantörer behöver för integration och utrullningen av en lösning i butik och online.
Det är svårt att hitta den perfekta presenten och ett presentkort hjälper till att lösa detta problem. För givaren handlar det om att hitta ett varumärke som mottagaren gillar och ge hen full frihet att köpa det hen vill. Ett presentkort är också det perfekta redskapet för att driva merförsäljning och trafik till era försäljningskanaler. Med ett presentkort har ni två målgrupper, givaren och mottagaren. Det innebär att varje sålt presentkort vinner två affärer. Ta vara på detta och se till att upplevelsen för både givaren och mottagaren blir bästa möjliga i samtliga försäljningskanaler. Undersökningar visar dessutom att 5-15% av de kunder som handlar med presentkort är nya kunder. Vidare visar undersökningar att kunder som handlar med presentkort är mindre priskänsliga och handlar i snitt för 40% mer än presentkortets ursprungliga värde. Att arbeta med presentkort på rätt sätt kan därmed bli en lönsam affär för ert företag.

Vi har ett stort antal partners som byggt integrationer mot vårt system. Det gör att ni enkelt kan sälja era presentkort via vårt nätverk och nå miljoner konsumenter långt utanför era egna försäljningskanaler. Det krävs ingen manuell hantering från er sida – allt sker automatiskt via våra integrationer och distribution sker i realtid när presentkorten säljs via återförsäljarens kanaler.

Avtal gällande försäljningsprovisionen till den/de återförsäljare som säljer era presentkort skrivs direkt med utvalda återförsäljare. Ni skriver också ett Tilläggsavtal med Awardit Gift Card Solution för att hantera licens och underhåll av integrationen mot återförsäljarna. I vårt system har ni full kontroll på hur många presentkort och till vilket värde respektive återförsäljare har sålt åt er.

Vi har idag kunder som säljer upp emot 30% av alla sina presentkort via återförsäljare. Värt att veta är att denna försäljning innebär ren merförsäljning som inte kannibaliserar på den egna försäljningen av presentkort.

Awardit Gift Card Solutions hanterar värden som laddas på presentkorten, men inte intäkterna från försäljning av presentkorten i era kanaler. Intäkten för försäljningen hanteras på samma sätt som försäljning av andra varor i ert sortiment. Vid betalning fungerar presentkortet som vilket betalmedel som helst och alla intäkter för sålda presentkort tillfaller er. Awardit Gift Card Solution har kontroll på alla genomförda transaktioner. Systemet hanterar exempelvis värde, giltighetstid och var transaktionen skett samt aktuell skuld.
I systemet bestämmer ni vilket maxbelopp man får ladda ett presentkort med. När det gäller minimibelopp går det endast att sätta ett minimibelopp för presentkort som säljs online, men ni kan själva sätta en egen policy för vad ni tycker att minibeloppet ska vara.
Vi är Personuppgiftsbiträde åt våra kunder. I våra digitala presentkort sparar vi mobilnummer, e-post och även hälsningsfras. Vi använder dessa personuppgifter endast för att hantera presentkortets digitala distribution. Vi rensar dessa personuppgifter när giltighetstiden för presentkortet har gått ut men värdehandlingen och dess värde finns kvar i systemet. Personuppgifterna sparas hos AWS i Sverige.
Ja, det kan vi hantera. I systemet sätter vi upp inlösenavtal mellan de olika länderna och olika valutor. Valutaomräkningen sker i vårt system och valutakursen uppdateras automatiskt med ett medelvärde av de 7 senaste dagarnas valutakurs.

Vår leverans

Awardit levererar system både för att ställa ut och att lösa in presentkort. Vi tillhandahåller lösningar för hantering av fysiska och digitala presentkort, och vi stödjer våra kunder i produktion av kort och annat material kopplat till ert presentkortsprogram. Vi kan via vårt system och våra kassaintegrationer hantera butiksnätverk som omfattas av ett eller flera kassasystem.

Återförsäljning

Som en samarbetspartner till oss får ni möjlighet att ingå i vårt stora återförsäljningsnätverk av detaljhandelsbutiker och webbshoppar. Här erbjuder vi en helhetstjänst och ombesörjer alla delar i återförsäljningen. Rapportering, utbetalningar, produktion och distribution av presentkorten mm.

Systemlösningar 

Systemlösningar för att ställa ut och lösa in presentkort, fysiska såväl som digitala presentkort. Presentkorten kan distribueras fysiskt eller digitalt på det sätt ni önskar. Ni väljer själva vilka möjligheter era kunder ska ha när de ger presentkort till varandra. 

Produktion

Som en del i vårt helhetskoncept för presentkort får ni tillgång till ett erfaret produktionsteam som ser till att ni får en trygg och transparent produktionsprocess. Presentkorten ska bygga varumärke på samma sätt som andra marknadsåtgärder och vara en naturlig del av företagets varumärke. Val av material, layout, design på kort och korthållare är därför en viktig del i varumärkesarbetet. 

Tjänster kopplade till presentkort

Awardit erbjuder ett flertal tjänster kopplat till hanteringen med presentkort. Här ingår lösningar för hantering av klientmedel, butiksfakturering, reskontrahantering. Alla delar stöds av rapportering som specificerar alla unika transaktioner.

Se hur vi hjälpt andra

Interflora

Interflora gav kunderna flexibilitet att köpa presentkort.

Ving

Ving förbättrade sin presentkortsaffär med Awardit.

McDonald’s

McDonald’s har valt Awardits lösning för att hantera presentkort i alla kanaler.

Etablera ett presentkortssystem för er organisation

Vill ni veta mer om vad det skulle innebära att sätta upp ett presentkortssystem för er organisation? Kontakta oss, så berättar vi mer.