Presentkortssystem

Awardit Gift Card solutions är experter på skräddarsydda presentkortslösningar. Låt oss hjälpa er att skapa ett presentkortsprogram som bidrar till att utveckla er verksamhet.
Presentkort
Presentkortssystem

Gör en bra affär bättre med Awardit Gift Card solutions

Awardit Gift Card Solutions har lång erfarenhet av att leverera innovativa och pålitliga presentkortssystem och är stolta över att vara en av de ledande aktörerna i branschen. Låt oss tillsammans öka värdet och effekten i ert presentkortsprogram och göra er affär ännu bättre.

Enkelt

Våra presentkortslösningar är enkla att anpassa, utveckla och integrera i ert företag.

Säkert

Att hantera presentkort via våra system ger en hög säkerhet då presentkorten laddas med värde först vid försäljning.

Flexibelt

Vårt system är anpassningsbart för alla era behov idag och för framtiden.

Full kontroll

Med vårt system har ni full kontroll över hela processen och kan smidigt hantera allt från ekonomi till distribution och rapportering.

Marknadens mest kompetenta presentkortssystem!

Smidig hantering – både i butik och online

Upptäck enkelheten med vårt integrerade presentkortssystem. Våra presentkortslösningar är utformade för att passa alla olika företagsformer, oavsett storlek eller bransch. De är anpassat för både fysiska butiker och e-handelsplattformar. Systemet förenar smidigt försäljning och inlösen av presentkort i alla era försäljningskanaler. Våra integrationer mot de ledande e-handelsplattformarna och kassasystemen gör det enkelt att komma i gång med försäljning och inlösen i alla era kanaler. Vi erbjuder även fristående, webbaserade lösningar för både butik och e-handel samt ett omfattade nätverk av återförsäljare, genom vilket ni kan sälja och marknadsföra era presentkort. Läs mer om vårt återförsäljarnätverk.

Nya möjligheter - för försäljning och marknadsföring

Vill ni öka er försäljning och nå nya målgrupper med era presentkort? Vi har färdiga kopplingar till alla stora återförsäljare av presentkort och även egna kanaler inom Awardit, vilket gör det enkelt för er att nå ut till praktiskt taget alla konsumenter i hela Norden.

Tänk på att ett sålt presentkort alltid genererar två butiksbesök – köparen av presentkortet och mottagaren av presentkortet. Det gör presentkort till en perfekt produkt för att generera trafik och ökad försäljning.

Kunder som handlar med presentkort är dessutom mindre priskänsliga och handlar för i snitt 40% mer än presentkortets ursprungliga värde.

Enkel administration och ekonomihantering

Vårt användarvänliga och intuitiva administrationsgränssnitt ger er full kontroll över ert presentkortsprogram. Systemet är designat för att smidigt hantera allt från ekonomi till distribution och rapportering. Vi ger er verktygen för att effektivt hantera och optimera era presentkortsaktiviteter.

Komplett support och skräddarsydd utbildning

Låt vårt erfarna team vägleda er genom varje steg av implementeringen och användningen av våra presentkortslösningar. Vi erbjuder också skräddarsydd utbildning för att säkerställa att ert team har den kunskap och kompetens som krävs för att dra full nytta av vårt system. 

Hållbar produktion och kvalitetsgaranti

Vi sätter kvalitet och hållbarhet främst i vår produktion av fysiska presentkort och tillbehör. Med vår PVC-fria produktion säkerställer vi att dina presentkort är både hållbara och estetiskt tilltalande. 

Nyfiken på att veta mer?

Kontakta oss idag för mer information om hur våra presentkortslösningar kan skapa värde för ert företag!

Kassasystem

E-handel

Återförsäljning

Promotion

Övriga

Hur ser tidplanen ut från ett signerat avtal till lansering av ett presentkortsprogram?
Räkna med normalt 3 månader från det att ni signerar avtalet till ni lanserar ert presentkortsprogram. De är faktorer som påverkar tidplan för införande mest är vilka resurser ni har tillgängliga och hur snabba ni är med återkoppling till vår projektledare under införandet. Ska ni integrera lösningen med andra system, beror det även på hur lång tid era leverantörer behöver för integration och utrullningen av en lösning i butik och online.

Om ni har presentkortsnummer, belopp och giltighetstid på era utestående presentkort kan vi läsa in dessa presentkort i vårt system. Inlösen av de gamla presentkorten, fungerar sedan både i fysisk butik samt online, genom att presentkortkoden som finns på det gamla presentkortet anges.

Vid delinlösen ställer ni ut ett nytt presentkort till kunden från Awardit Gift Card Solution, och tar betalt med det gamla presentkortet. 

Ni bestämmer själva hur lång giltighetstid presentkorten ska ha. Det vanligaste är 3-5 år, men beslutet är helt upp till er. Med ert presentkort skapar ni er egen valuta, som bara gäller hos er. Ta vara på de kunder som har er valuta i plånboken. Vår rekommendation är att inte ha för kort giltighetstid för att undvika missnöje hos kunder som vill använda sitt presentkorten. Ni vill ju att kunderna ska handla hos er, inte gå till era konkurrenter.
Vi har ett stort antal partners som byggt integrationer mot vårt system. Det gör att ni enkelt kan sälja era presentkort via vårt nätverk och nå miljoner konsumenter långt utanför era egna försäljningskanaler. Det krävs ingen manuell hantering från er sida – allt sker automatiskt via våra integrationer och distribution sker i realtid när presentkorten säljs via återförsäljarens kanaler. Avtal gällande försäljningsprovisionen till den/de återförsäljare som säljer era presentkort skrivs direkt med utvalda återförsäljare. Ni skriver också ett tilläggsavtal med Awardit Gift Card Solution för att hantera licens och underhåll av integrationen mot återförsäljarna. I vårt system har ni full kontroll på hur många presentkort och till vilket värde respektive återförsäljare har sålt åt er. Vi har idag kunder som säljer upp emot 30% av alla sina presentkort via återförsäljare. Värt att veta är att denna försäljning innebär ren merförsäljning som inte kannibaliserar på den egna försäljningen av presentkort.
Awardit Gift Card Solutions validerar de värden som laddas på presentkorten. Intäkter från försäljningen av presentkort hanteras på samma sätt som vid försäljning av andra varor i ert sortiment och alla intäkter för sålda presentkort tillfaller er. Vid betalning fungerar presentkortet som vilket betalmedel som helst och Awardit Gift Card Solution har kontroll på alla genomförda transaktioner. Systemet hanterar exempelvis värde, giltighetstid och var transaktionen skett samt aktuell skuld.
Ni bestämmer vilket maxbelopp man får ladda ett presentkort med. Minimibelopp kan endast sättas för presentkort som säljs online och ni bestämmer själv policy för minibeloppet.
Vi är Personuppgiftsbiträde åt våra kunder. För våra digitala presentkort sparar vi mobilnummer, e-postadress och hälsningsfras. Vi använder endast dessa personuppgifter för att hantera presentkortets digitala distribution. Personuppgifterna rensas när giltighetstiden för presentkortet har gått ut, men värdehandlingen och dess värde finns kvar i historiken i systemet. Personuppgifterna lagras hos AWS i Sverige.

Upptäck alla tjänster i samma kategori

Se hur vi hjälpt andra

Interflora

Interflora gav kunderna flexibilitet att köpa presentkort.

Ving

Ving förbättrade sin presentkortsaffär med Awardit.

McDonald’s

McDonald’s har valt Awardits lösning för att hantera presentkort i alla kanaler.

Vill ni veta mer?

Läs mer om hur Awardit har hjälpt andra företag att nå framgång. Eller hämta inspiration från artiklar i vår kunskapsbank!